среда, 3 августа 2016 г.

Ягоди у власному соку

Ягоди у власному соку - джерело вітамінів . Коли ви заготовлює ягоди в собствнним соку, можете замінити цукор медом, додати молоду корицю або сухе червоне вино за смаком. Особливо ніжні і смачні груші, абрикоси, персики, вишні, сливи, суниця, смородина, малина, брусниця у власному соку.
Ягоди укладаємо в банки (краще літрові), додаємо по столовій ложці цукру і води, накриваємо кришками, стерилізуємо, закочує, перевертаємо догори дном і даємо охолонути.
Для охолодження перевернуті догори дном банки треба помістити під цівку холодної води. У міру охолодження банок цівку підсилюємо.
Тепер поговоримо про особливості заготівлі різних видів ягід і фруктів.
Груші чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо тонкими скибочками, стерилізуємо банки 30-40 хв.

Абрикоси розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і укладаємо в банки розрізом вниз, стерилізуємо: літрові банки - 20 хв., Півлітрові - 15 хв.
Персики спочатку бланшируємо в окропі 2-3 хв., Охолоджуємо під холодною водою, знімаємо шкірку, розрізаємо навпіл строго по пороздке і видаляємо кісточку, стерилізуємо 35 хв.
====
Вишні моєму, виймаємо кісточки, укладаємо в банки, періодично струшуючи, що б не було пустот, стерилізуємо літрові банки 50 хв, півлітрові - 40 хв.
==============
Зливи моєму кісточок не виймати, цілком розкладаємо в банки, стерилізуємо 10 хв.
Ніжні ягоди - суниця і малина вимагають більше цукру, тому коли консервуємо суницю, беремо 650 г ягід і 150 г цукру на літрову банку і стерилізуємо 5 хв.
На літрову банку смородини беремо 750 г ягід і 200 г цукру, стерилізуємо 5 хв.
Малину перебираємо, промиваємо холодною водою, обережно укладаємо в широку емальований посуд, перекладаючи цукровою пудрою - на 3 кг ягід 750 г пудри і так залишаємо на ніч.
Вранці ягоди шумівкою розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо соком, що виділився, закочує банки кришками і стерилізуємо 3 хв
=====
Брусницю моєму, кладемо в емальовану каструлю, накриваємо кришкою і ставимо на слабкий вогонь або в духовку.
Коли ягоди дадуть сік, додаємо 125 г цукру на 3 кг ягід і Томім ще 20 хв., Потім не даючи охолонути розливаємо по банках, накриваємо пергаментом або целофаном і зав'язуємо шпагатом, стерилізувати не треба, зберігаємо в холодильнику.
Обліпиху перебираємо, миємо, розсипаємо на чистої тканини, щоб підсохла, потім у великому посуді перемішуємо з цукром в пропорції 1: 1, розкладаємо в півлітрові банки і в кожну зверху насипаємо цукор.
Кілька слів про приготування желе з ягід, яке йде і на десерти , і як начинка для пирога , і з млинцями.
Для цього в віджатий будь-яким способом ягідний сік з м'якоттю поступово додаємо цукор, ретельно розмішуючи кожну порцію.
Зазвичай на літр соку з м'якоттю беруть від 700 г до 1 кг цукру.Коли цукор повністю розчиниться, желе розфасовуємо в стерилізовані банки невеликої ємності (0,3 - 0,5 л) і поміщаємо в холодильник для зберігання.
І на закінчення кілька смачних і корисних рецептів:
Малина в желе з червоної смородини :
  • Компоненти: 0,5 кг малини, 0,5 кг червоної смородини, 0,5 кг цукру;
  • малину перебрати, скласти в чисті півлітрові банки;
  • смородину промити, протерти, змішати з цукром, довести до кипіння і залити нею ягоди малини в банку;
  • накрити кришкою і стерилізувати в киплячій воді 10 хв., закатати.
Желе з малини і червоної смородини :
  • Компоненти: 1 л малинового соку, 0,4 л красносмородінового соку, 700-800 г цукру;
  • соки змішати, підігріти і розчинити цукор, уварити за один раз на сильному вогні приблизно на 1/3 початкового об'єму;
  • готове желе розлити в стерилізовані банки і пастеризувати при температурі 90 градусів, півлітрові банки - 15 хв., літрові - 20 хв.
Персики у вині :
  • Компоненти: 1,5 кг зрілих персиків, 500 г цукру, 300 г води, 150 г білого вина, 1 ст. ложка лимонного соку, гвоздика, кориця;
  • персики промити, зняти шкірку і в кожен увіткнути по бутону гвоздики;
  • зварити сироп з води і вина, додавши цукор, корицю і відварити в сиропі персики 10 хв., потім охолодити їх, сироп злити в каструлю, додати вино , лимонний сік, довести до кипіння;
  • потім опустити в сироп персики і варити їх до м'якості, ложкою перложіть персики в підігріті чисті банки, сироп знову довести до кипіння і киплячим залити банки доверху, герметично закрити і охолодити.

Комментариев нет:

Отправить комментарий