среда, 3 августа 2016 г.

Необхідні вітаміни

Необхідні вітаміни людина не здатна сама синтезувати і тому повинен отримувати їх з їжею або у вигляді полівітамінних препаратів. Щоб отримувати всі необхідні вітаміни і мікроелементи їжа повинна містити велику кількість свіжих овочів, фруктів і інших натуральних продуктів, багатих на вітаміни. Але в овочах, фруктах і соках присутні не всі необхідні вітаміни, а тільки три: С, фолієва кислота і каротин.

Решта необхідні вітаміни людина отримує з хліба, м'яса, круп, вершкового і рослинного масла.

Всі ці продукти є висококалорійними, збільшуючи їх споживання, людина переїдає, а значить підвищує ризик розвитку гіпертонічної хвороби, атеросклерозу, раку .
Більшість полівітамінних препаратів призначене для того, щоб заповнити дефіцит необхідних вітамінів і мікроелементів. Які ж вітаміни вибрати і приймати.
Необхідні вітаміни для профілактики гіповітамінозів у дітей і дорослих - це гексавіт , який слід приймати регулярно по одному драже в день (дітям до 3-х років - через день). До складу його входять вітаміни С, В1, В2, В6, РР, А. Їх зміст в одному драже відповідає середньодобовій потреби людини.
Також необхідні вітаміни для профілактики гіповітамінозів і поліпшення вітамінної забезпеченості людей різного віку, в тому числі вагітних і годуючих жінок містяться в УНДЕВИТ . У профілактичних цілях досить приймати 1 драже ундевіта в день. При важких навантаженнях, хвороби, операції, в літньому віці слід приймати 2-3 драже в день (по 1 драже на прийом).
Необхідні вітаміни для пілотів, моряків, водіїв транспорту, шахтарів, що працюють в ковальських цехах і взагалі на виробництві, пов'язаному з підвищеним шумом, вібрацією і перевантаженнями, маються на полівітамінні препарати - аеровіт .
Найнеобхідніші вітаміни, в тому числі вітамін D і фолієва кислота, необхідні для нормального розвитку людського зародка, присутні в полівітамінних препаратів гендевит . Тому він рекомендується для регулярного прийому під час вагітності та годування груддю - 1-2 драже в день.
Глутамевит також містить всі необхідні вітаміни, корисні для профілактики не тільки гіповітамінозу, а й залізодефіцитної анемії, яка часто відзначається у жінок дітородного віку і дітей.
Декамевит - комплексний препарат, що містить необхідні вітаміни, в тому числі амінокислота і метіомін. Препарат призначають переважно людям похилого віку при станах, пов'язаних зі зниженою забезпеченістю організму вітамінами, а також в лікувальних цілях.
Ревит - одне драже препарату містить такі необхідні вітаміни як С, В1, В2 і А в кількості, що відповідає середній добової потреби дітей у віці від 1 до 3 років. Вживання вітамінів для профілактики гіповітамінозів у дітей.
Всі необхідні вітаміни і мікроелементи в комплексі, в тому числі і залізо - це компливит . Він рекомендується для поповнення недостатнього надходження з їжею цих біологічно активних речовин людям всіх вікових груп.
Таким чином, при покупці полівітамінних препаратів зверніть увагу, що необхідні вітаміни для профілактики гіповітамінозів і підвищення вітамінної забезпеченості дітей дошкільного віку містяться в ревіте і Гексавіт.
Школяра, студентам і дорослим краще приймати ундевит або гексавіт.
Необхідні вітаміни для жінок в період вагітності і годування містять гендевит і ундевит. При нестачі заліза слід приймати глутамевит.
Необхідні вітаміни для літніх людей містяться в УНДЕВИТ і декамевіт.Будь-який з цих препаратів слід приймати щодня по одному драже або таблетці в день після їди.
Ті, хто давно не приймав вітамінів, можуть протягом перших двох тижнів пити по 1 драже 2 рази на день. Або поєднувати прийом 1 драже з 1 таблеткою аскорбінової кислоти (по 50 або 100 мг).

2 комментария: